Stories -
May 2024

Een Win-Win Situatie voor Signpost en LCV in Lokeren

Michaël Despriet, COO bij March, vertelt het verhaal van een succesvolle overeenkomst die zowel Signpost als LCV ten goede kwam.
Michaël Despriet, COO bij March, vertelt het verhaal van een succesvolle overeenkomst die zowel Signpost als LCV ten goede kwam.

De Uitdaging

Signpost, een bedrijf dat scholen, medewerkers, leraren en leerlingen begeleidt in het digitaal onderwijs, was op zoek naar een nieuwe locatie om hun kantoren samen te voegen en hun centraal magazijn te vergroten. Ze zaten verspreid over verschillende gebouwen en hadden een nieuwbouwproject in Kortrijk, maar zochten nog een geschikte locatie in Oost-Vlaanderen.

LCV, een ontwikkelaar, had een ander probleem. Ze konden enkel KMO-units verkopen in combinatie met een kantoorunit. Hoewel er veel vraag was naar de KMO-units, was de combinatie met kantoorunits minder populair.

De Oplossing

March zag een kans om beide problemen op te lossen door de vraag van Signpost te koppelen aan het aanbod van LCV. Het team stelde aan beide partijen voor om de kantoorunits samen te voegen tot een grote kantoorruimte, met op het gelijkvloers een magazijn/showroom. Dit zou niet alleen de behoefte van Signpost aan een centrale locatie in Oost-Vlaanderen voor zowel kantoor als magazijn beantwoorden, maar ook het probleem van LCV oplossen door de kantoren op de site te bezetten, zodat de andere KMO-units apart verkocht konden worden.

Het nieuwbouwproject ligt op een uitstekende zichtlocatie langs de E17.
Het nieuwbouwproject ligt op een uitstekende zichtlocatie langs de E17.

Het Resultaat

De strategie van March bleek succesvol. Signpost kreeg een nieuwbouw op een centrale ligging in Oost-Vlaanderen die perfect aansloot bij hun behoeften. LCV kon de kantoorunits op de site bezetten en de andere KMO-units apart verkopen. Intussen is de volledige site volledig verkocht en verhuurd.

De deal omvatte:

  • 1.856 m² kantoorruimte;
  • 138 m² terras;
  • 828 m² magazijnruimte;
  • 85 parkeerplaatsen.

Conclusie

Door creatief te denken en de behoeften van beide partijen te begrijpen, slaagde March erin een win-win situatie te creëren. Dit verhaal illustreert hoe een goede vastgoedmakelaar niet alleen transacties afhandelt, maar ook oplossingen biedt die waarde toevoegen voor alle betrokken partijen.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?